marți, 12 decembrie 2017

DIY Brăduț din dopuri de plută


Decorațiunile de brad sunt mai frumoase dacă au și o amintire legată de ele: cumpărate cu ocazia primului crăciun în familie, dintr-un loc deosebit sau făcute de mână. Așa că ne putem pregăti pentru bradul de anul acesta cu o mică decorațiune din dopuri de plută. Eu am făcut un model micuț, dar dacă doriți să faceți unul mai mare doar adăugați câte un dop în plus la fiecare rând.


Avem nevoie de:
- pistol de lipit
- dopuri de plută
- sfoară


Primul rând este compus din 3 dopuri. De preferat să fie la fel ca să aibă aceleași dimensiuni și să se echilibreze. Lipim cele 3 dopuri unul de altul pe lateral.


Adăugăm stratul următor cu 2 dopuri pe care le lipim unul de altul și de asemenea de primul strat. 


Ultimul strat este compus dintr-un singur dop de plută. Pe sub acesta am înfășurat sfoara care va ajuta la agățarea ornamentului. Puneți un picur de lipici pe dop, ancorați sfoara, iar apoi lipim dopul de restul brăduțului,


Dacă doriți puteți picta dopurile într-o anumită culoare, eu le-am îmbibam puțin în tuș argintiu ca să prindă aer de sărbătoare și sclipici. Dopurile de plută mi se pare că sunt făcute pentru lucru manual, voi ce creații ați mai făcut cu ele?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...