luni, 30 mai 2016

Ce anume implică prețul unui fotograf de nuntă - Ciprian Lupan

Mă bucur să vă spun că azi avem un invitat special pe blog, care ne va vorbi despre prețul serviciilor foto - video de la nuntă și toate implicațiile lor. De multe ori e greu să te pui în pantofii altcuiva și să privești situația din perspectiva lui; tu ești mireasa sau mirele și vrei un preț mic, dar ce presupune acest preț?! Și cred că anumite idei și principii sunt valabile și pentru alți furnizori de servicii pentru nunți, deci ne este de folos să le citim. Bine ai venit Ciprian Lupan!

  CE ANUME IMPLICĂ PREȚUL UNUI FOTOGRAF DE NUNTĂ


Tehnologia prezentului precum și evoluția aparaturii fotografice a permis multor persoane pasionate să aibă acces la diverse workshop-uri, cursuri, specializări, iar aparatura foto este din ce în ce mai accesibilă, diversele oferte și reduceri  pe atâtea site-uri i-au convins pe mulți să îmbrățișeze fotografia drept hobby.  

Cu toate aceste argumente însă, fotografii profesioniști se vor diferenția întotdeauna prin stil, perseverență, ambiție, experiență și desigur, pretenții financiare. Pentru că așa cum fiecare dintre noi are pretențiile lui de la furnizorul de servicii, la fel și furnizorul trebuie să își susțină, chiar și financiar calitatea produselor oferite. Iată ce include, de fapt, costul unui fotograf de nuntă:
  
 1) O MUNCĂ ÎN CONDIȚII SOLICITANTE 
  
Fotograful este cel care vă va fi alături pe toată durata evenimentului: va fi pe rând, la fiecare dintre cei doi miri acasă, îi va urmări conștiincios în drumul spre biserică, după care se va concentra pe toată durata mesei festive pentru ca dumneavoastră să aveți amintiri de neuitat. 
Condițiile de lucru pot fi diverse: temperaturi nepotrivite (mai ridicate, mai scăzute), averse, anumite spații și lumina care dau de furcă, lucrul în zilele de week-end etc. 

  
2) SPECIALIZAREA PERMANENTĂ: CURSURI ȘI APARATURĂ 
  
Poate ați remarcat anumite diferențe între diverșii fotografi de nuntă: unii au un aparat foto de care se folosesc toată ziua, în timp ce alții alții au un adevărat arsenal cu ei: diverse obiective, stativ și atenția utilizată la maxim. Tocmai din aceste motive se poate face diferența între fotograful de nuntă profesionist, care a acumulat o anumită experiență și unul care abia a început să cocheteze cu astfel de evenimente. 
Cursurile specializate și de perfecționare în fotografia de nuntă sunt, de asemenea costisitoare, iar în ceea ce privește aparatură și programele de prelucrare a fotografiilor putem spune același lucru. 
  
 3) FOTOGRAFUL DE NUNTĂ ARE O PREZENȚĂ PLĂCUTĂ 
  
Un preț scăzut practicat de un fotograf de nuntă nu ar trebuie să vă bucure ci mai degrabă ar trebui să ridice un semn de întrebare. Ce înseamnă o prezență plăcută atunci când vorbim despre un fotograf de nuntă: 
 •  îmbrăcăminte adecvată evenimentului, aleasă cu bun gust; 
 •  o postură serioasă și elegantă; 
 •  un caracter empatic și sociabil, receptiv; 

  
 4) UN PREȚ RIDICAT, DAR REZONABIL INDICĂ UN FOTOGRAF CU MULTĂ ACTIVITATE 
  
 Momentul selectării fotografului de nuntă trebuie să însumeze un adevărat proces: un studiu aprofundat. Pentru a face o selecție potrivită, este de ajuns să răsfoiți portofoliul artistului: un blog/site îngrijit, prezentarea fotografiilor de la diverse evenimente, atenția pentru detalii dar și o activitate intensă ar trebui să justifice prețul solicitat de fotografii de nuntă cu experiență. 
  
 5) PLĂTIND ARTISTUL, ÎȚI OFERI O BUCURIE ȘI UN REZULTAT SATISFĂCĂTOR 
  
Dacă în ceea ce privește celelalte costuri specifice nunții mai pot apărea modificări (cel mai adesea, costuri în plus), tariful menționat de fotograful de nuntă va rămâne acela menționat în cadrul discuției inițiale. 
 Tocmai de aceea, ar trebui să regândiți atunci când selectați fotograful de nuntă, luând în considerare faptul că este o investiție clară, corectă și reprezintă în fond, amintirea acestei zile speciale.  

Nunta dumneavoastră este un moment unic, singular și personalizat! Evitați să "vânați" mici oferte, reduceri și costuri reduse: optați pentru servicii de calitate, oferite cu profesionalism pentru un cadru general organizat cu bun gust! 

  
Articol: Fotograf  de nunta Ciprian Lupan
Instagram  https://www.instagram.com/ciprianlupan/
Facebook  https://www.facebook.com/ciprianlupanphotography/Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...