joi, 31 martie 2016

DIY Zambile din hârtie


Ne plac alternativele creative la clasicele aranjamente suspendate pe mesele de nuntă și dacă străbateți puțin internetul veți descoperi multe sugestii foarte drăguțe: flori de hârtie, aranjamente cu crenguțe, aranjamente cu fructe și multe altele. Azi vrem să vă prezentăm un tutorial de zambile, care sunt florile mele preferate!

Avem nevoie de:
- hârtie colorată
- lipici
- foarfecă

Pentru tulpină folosim hârtie colorată verde, din care tăiem fâșii de aproximativ 10 cm. Eu am avut o hârtie mai cartonată și nu e prea potrivită cu acest proiect, vă recomand hârtie simplă sau mai moale. Luăm materialul verde și aplicăm un strat de lipici, iar apoi îl răsucim pe lungime, astfel încât să formeze tulpina.


Pentru flori, folosim câte o coală de hârtie de ce culoare doriți, tăiată în 3 sau 4 pe lățime. Eu am tăiat-o în 4, dar am folosit doar 3 dintre fâșii. Pe fiecare fâșie o îndoim în jumătate și facem niște tăieturi pe partea cu îndoitura, nu chiar pân la capăt. 


Aplicăm lipici pe partea netăiată a fâșiilor și începem înfășurarea lor pe tulpină. Dacă aveți o bucată mai îngustă puteți să o folosiți prima, iar apoi mergeți în ordine crescătoare. La sfârșit puteți securiza cu bandă dublu adezivă sau cu pistolul de lipit.


Și iată frumoasele zambile de hârtie! Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...