marți, 8 decembrie 2015

DIY Sticle de Crăciun

Îmi plac sticlele pentru multitudinea de oportunități pe care ți le oferă: le puteți folosi ca simple vaze (vezi aici), puteți pune o lumânare înaltă în fiecare sau chiar să faceți un candelabru din ele după ce le tăiați fundul. Azi, vreau să vă prezint un proiect foarte bun de decorat casa de sărbători.


Avem nevoie de:
- sticle
- pistol de lipit
- spray colorat


Primul pas: ștergem sticlele de praf sau orice alte impurități pentru ca lipiciul să se prindă cât mai bine. Apoi scriem cu ajutorul pistolului -glue gun- textul dorit. Eu am scris JOY pentru Crăciun, dar acest decor se poate face pentru nuntă și atunci vă sugerez LOVE. Scriem câte o literă pe fiecare sticlă. Încercați să faceți un font cât mai drăguț și luați în calcul că orice imperfecțiune se va vedea la final. Eu am crezut că sprayul va acoperi inegalitățile, dar nu e așa. Lăsăm la uscat câteva minute, până lipiciul e tare.


Apoi aplicăm un strat de spray pe toată suprafața sticlelor. Vă recomand să o faceți în aer liber, altfel se umple casa cu miros și vapori. Eu am folosit un lac argintiu și pe prima sticlă am dat prea mult din exces de zel și s-a scurs pe alocuri. Mai bine dați un strat subțire și vedeți dacă e destul și mai dați un strat ulterior. Se lasă la uscat vreo câteva ore, în funcție de spray-ul folosit. Eu le-am lăsat cam 6-7 ore.


Și așa avem un decor de Crăciun pentru a ne întâmpina colindătorii la ușă sau pentru a decora mesele pline de cozonaci și bunătăți. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...