marți, 28 iulie 2015

Cum alegem inelul cu diamant potrivit?

Primul semn al unei logodne este inelul, care dă mare bătaie de cap logodnicului: ce marime, ce piatră, ce culoare, ce tip de material și așa mai departe. Am vorbit mai demult putin despre istoria inelului de logodna si câteva inele mai cunoscute din istorie. Astazi as vrea sa ne concentram asupra inelelor cu diamant și câteva informații prețioase despre ele. 

Atunci cand vine vorba de inele de logodna, cele mai cautate sunt fara îndoiala inelele cu diamant. Alegerea lor se face ținând cont de calitatea diamantului, dar si de bugetul de care se dispune. Diamantele vor fi catalogate pe baza a cinci criterii: taietura, forma, culoare, asezarea si certificatul de autenticitate. 
Tăietura
Tăietura diamantului este unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand se stabileste calitatea si prețul acestei pietre pretioase. Cu cât este mai bună tăietura, cu atât diamantul primește mai multă strălucire de la lumina din jur cu fiecare mișcare a mâinii. Fasciculele de strălucire provin de la reflectarea la exterior a luminii care patrunde pe suprafețele interne si ies apoi in afara. Dispersia luminii este cea care dă naștere multitudinii de culori atunci cand diamantul se mișcă. 
Forma 
Forma este diferită de tăietura diamantului. Forma diamantului joacă de asemenea un rol important în ceea ce privește strălucirea și cât de puternice sunt reflectiile diamantului. 
Una dintre cele mai apreciate forme este cea rotunda, datorita simetriei de care dispune si care reflecta aproape toata lumina disponibila, mai ales daca taietura si finisarea sunt bune. Se creaza 58 de fatete care dau nastere unor fascicule de lumina stralucitoare. 
Culoare
Exista mai multe trepte de culoare la un diamant alb. Cea mai mare calitate o au cele care sunt fără culoare, total transparente. Ulterior, gradul de culoare gălbuie crește cu cât calitatea diamantului este mai scăzută. Practic, cu cât este mai puțină culoare în diamant, cu atât stralucirea si jocul de lumini este mai puternic. Gradul de culoare poate fi estompat sau poate fi scos in evidenta in urma tăieturii. 
Așezarea
Așezarea pietrei pretioase pe inel si metalul prețios influențează de asemenea gradul de strălucire al diamantului. De cele mai multe ori, atunci când există și pietre prețioase laterale, ele contribuie la o strălucire mai accentuata a diamantului central. 
Certificat de autenticitate / părerea unui specialist
Atunci când achiziționezi un inel de logodnă cu diamant, este necesar ca respectiva piatră pretioasă să fie însoțită de un certificat de autenticitate. De asemenea, poți cere părerea unui specialist bijutier, care să iți confirme că piatra este veritabilă și că prețul este pe măsură. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...