Am primit o invitație care m-a uimit și aș vrea să v-o arat și vouă. Pentru că îmi plac proiectele Do it yourself am rugat-o pe mireasa cea ingenioasă, Adelina, să ne spună puțin din povestea invitației și câteva informații mai tehnice despre procesul de creație. Cu siguranță este o invitație pe care o voi ține minte și o voi păstra cu plăcere!
"Invitațiile noastre au la baza o secțiune de mesteacăn. Am ales mesteacănul fiindcă are o coajă albă care arată mai elegant, iar lemnul nu se crapă foarte ușor. Cartonul l-am cumpărat ca să pot printa acasă textul. Fundita am folosit-o ca sa acopere capsa ce prinde cartonul de lemn. Pe spate am pus un magnet ca invitații să și-o poată pune le frigider ca să nu uite de noi."
Cum ti-a venit ideea acestei invitatii?
Îmi place sa găsesc idei mai neobișnuite așa ca am căutat pe internet, și cel mai mult pe pinterest, niște invitații pe tema rustica, așa cum ne-am propus. Deși nu am găsit exact ideea aceasta nicăieri, m-a ajutat sa văd ce au făcut alții și astfel am ajuns sa combin diverse idei pe care le-am văzut.
Cine te-a ajutat la realizarea ei?
Am făcut o parte dintre invitații cu Ada, prietena mea care s-a oferit sa mă ajute, și cu Robert, logodnicul meu. Chiar am avut nevoie de ajutor!
Cât timp ți-a luat să le faci?
Aproximativ în 2 zile le-am terminat pe toate. E destul de mult, dar cred ca a meritat efortul. Am avut avantajul de a avea instrumente de lucru. De exemplu, cel de tăiat cercuri. De multe ori cei care vor sa lucreze handmade uita de acest lucru. Și se chinuie cu un cutter neascuțit sau cu lipici care nu tine sau alte probleme. Așa ca, oricine ar vrea sa facă ceva asemănător trebuie sa se asigure ca are toate cele necesare ca produsul sa iasa bine și cât de repede posibil.
Care a fost cel mai greu lucru de procurat dintre elementele invitației?
Cel mai dificil a fost sa fac rost de lemnul de mesteacăn de dimensiunea potrivita, dar nu a fost imposibil. Am avut și un eveniment mai amuzant la finalul lucrului. După ce am pus toate invitațiile în plicuri și le-am sigilat, am aflat ca magnetul are doua parti: una magnetica și una nu. Așa ca a trebuit sa iau toate invitațiile cu tot cu plic și sa le plasez pe frigider (nu am vrut sa le deschisd pe toate sa nu le stric sigiliul) ca să aflu care magnet era pus invers. Din fericire, doar câteva nu au ținut pe frigider și a trebuit să le deschid ca sa le repar.
În ceea ce privește costul, cum e față de prețul invitațiilor pe piață?
A fost mai rentabil sa fac eu invitațiile fiindcă deja aveam unele resurse. Dar dacă iei în considerare cumpărarea instrumentelor necesare, nu cred ca ajungi la preț mai mic decât cel de pe piață.
Ce părere au avut invitații când le-au văzut?
Mulți au fost impresionați de idee și de faptul ca am pus un magnet ca invitația sa poată fi pusă pe frigider. Așa ca cred ca am reușit sa fac ceea ce mi-am propus, să-i încânt un pic pe invitații noștri.
Felicitări Adelina și Robert! Vă dorim o căsnicie plină de momente frumoase.