marți, 21 aprilie 2015

Inelul de logodnă

Primul pas în vederea căsătoriei este cerea în căsătorie cu ajutorul unui inel. Pregătirile acestui eveniment dau mari emoții logodnicului neștiind ce model de inel să aleagă, cu ce cuvinte să-și farmece iubita și ce moment să aleagă pentru a fi cel mai special. Aș vrea să vorbim azi doar despre inelul de logodnă. Acestea datează din antichitate, când erau din fier sau aur și se puneau pe inelarul de la mâna dreaptă. Obiceiul zilelor noastre, ca logodnica să primească un inel din metale prețioase a fost introdus de Papa Nicolaie I. Prima logodnică din istorie care primește un inel cu diamant a fost Maria, moștenitoarea ducatului de Bourgogne care s-a căsătorit cu împăratul Maximilian I de Austria. Cu ajutorul inelului se anunță în primul rând familia și apoi prietenii și cei apropiați, planurile voastre de a vă căsători. Dacă nu știți ce piatră să alegeți pentru acest simbol al dragostei voastre, puteți să țineți cont de luna dumneavoastră de naștere.

Ianuarie - granat
Februarie - ametist
Martie- piatră acvamarin
Aprilie - diamant
Mai -smarald
Iunie - perle
Iulie -rubin
August - onix
Septembrie - safir
Octombrie - cornalină
Noiembrie - topaz
Dezembrie -turcoaz

Un alt obicei este scrierea unei inscripții pe interiorul inelului sau a verighetelor, inscripție care poate fi cunoscută doar de cei doi. De multe ori se scriu numele mirilor și data nunții sau promisiunea unei dragoste necondiționate. Pentru o perioadă în Franța, tradiția impunea ca paitra cu care era împodobit inelul să fie albă, dar în zilele noastre inelele sunt împodobite cu pietre prețioase de diferite culori. Înainte de a alege o culoare asigurați-vă că viitoarei mirese îi place piatra respectivă și culoarea ei. Puteți de asemenea să țineți cont de simbolistica acestor pietre prețioase și să îi spuneți asta și logodnicei.

Ametist - sinceritate
Calcedonie - dragoste la prima vedere
Conralină -veselie, liniște
Diamant - fidelitate, eternitate, puritate, inocență
Smarald - speranță, fidelitate, iubire adevărată
Granat - loialitate, stabilitate
Japs - înțelepciune, stabilitate
Perlă -tandrețe, viață lungă
Rubin - pasiune, frumusețe, eleganță, dragoste împărtășită
Safir - corectitudine, pace sufletească, fidelitate
Topas -dragoste profundă

Sper că v-am ușurat munca puțin în alegerea inelului perfect sau ați aflat câteva informații noi despre bijuteria pe care o purtați pe deget. Voi ce piatră ați ales sau ați primit?


Bibliografie: Nunțile regale, Beatrice de Bourbon Siciles, Cyrille Boulay

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...