marți, 14 octombrie 2014

Interviu First Thing -Save the Date
Bine ați venit la noi pe blog! Haideți să facem cunoștință: cine sunteți si cu ce vă ocupati?Noi suntem Andra si Mihnea, un cuplu tanar, plin de energie si ne ocupam cu invitatile de nunta si respectiv cu fotografia. Mihnea ma ajuta pe foto si pentru inceput si cu administrarea site-ului iar eu ma ocup in mare de tot ce se intampla in rest, discutiile cu clientii, brainstorming-ul si sed. Ne consultam la design si la executie pentru ca suntem totusi o echipa si munca in 2 e intotdeauna mai frumoasa. Ce contine portofoliul First Thing? 


Avem 3 produse de baza:

In primul rand invitatiile, le numim noi Save the Date Stories pentru ca in afara de datele obligatorii transmit si un mesaj despre cei ce se casatoresc, care ii ajuta pe invitati sa ii cunoasca mai bine sau sa afle ce ii reprezinta, ceva unic pe care nu l-ar fi aflat poate altfel. 


Al doilea produs este un serviciu de invitatii online, Save the Date Online, aici se creeaza un website personalizat pe care mirii il pot folosi pentru a ajunge mai repede cu invitatia la destinatari. Contine un countdown pana la data nuntii, info despre biserica, local, cununie civila si orice isi mai doresc ei, ii putem ajuta sa se intampl. De regula incarcam fotografii cu ei. Al treilea produs pe care il promovam  este ceva ce inca nu a patruns prea bine pe piata romaneasca, Save the Date Cards (acesta contine doar data nuntii, marcata in mod creativ intr-o fotografie cu cei doi) 


Cum v-a venit ideea de a iniția First Thing?


Am inceput totul dintr-o joaca, am creat 3 invitatii pentru niste prieteni de-ai nostri apropiati si mai in gluma mai in serios multa lume care a vazut rezultatele ne-a zis sa ne facem un business ca e foarte tare ceea ce facem si ca nu au mai vazut in alta parte asa ceva. Asa ca ne-am concentrat, am facut un site de prezentare si lucrurile au inceput sa curga de la sine. Speram sa fim din ce in ce mai cunoscuti si ca informatia ca existam sa ajunga la oamenii care au nevoie de noi. 


Sunt deschiși oamenii la o invitatie virtuală si un site al nuntii?


Referitor la invitatia virtuala – cei cu care am vorbit si le-am spus despre aceasta optiune au fost chiar incantati si am primit feedback pozitiv de la clientii de pana acum. Multi considera ca e suficient un jpeg cu invitatia propriu-zisa in format electronic trimis pe Facebook sau pe mail, dar mie mi se pare usor impersonal sa inviti pe cineva la nunta asa (mai ales fara sa dai macar un telefon). Nunta este totusi un eveniment deosebit de important in viata si daca se vrea a fi tratat cum se cuvine, sa se ofere in schimb acelasi lucru. Chiar tin la vechea eticheta a inmanarii personale a invitatiei, sau in cazul in care distanta nu o permite sa fie trimisa prin posta. Dar cum suntem in epoca digitala si viteza cu care vrem sa avem o informatie este tot mai mare, mi se pare ca ar trebui sa ne adaptam.  Referitor la un site al nuntii, cred ca multi isi doresc sa faca asta dar de cele mai multe ori se lovesc de faptul ca nu se pricep sau nu au timp sa faca asta si renunta. Noi ii putem ajuta sa le faca pe amandoua. 
Cu cât timp înainte de nuntă trebuie să apeleze la voi potentialii clienti?


Noi am observat ca oamenii isi doresc sa aiba gata inviatatiile cu aproape 3 luni inainte de data nuntii, desi noi sugeram ca e mai bine sa fie date si cu 6 luni inainte, de ce nu, sa aiba invitatii timp sa se pregateasca. Multi nici nu stiu ca urmeaza sa fie invitati la o nunta . Mirii se lovesc de faptul ca poate nu au hotarat biserica ori nasii si asa se mai amana. Pentru noi, dureaza intre 2 si 4 saptamani sa finalizam o invitatie, din momentul in care avem prima intalnire si in functie de cat de repede primim feedback de la clienti, de cate modificari sunt de facut pe parcurs. Cel mai rapid am dat gata la 1 saptamana din momentul in care am facut fotografiile. Cine se ocupă de designul paginii lor: ei sau voi?


Dupa ce realizam fotografiile si facem selectia noi venim cu o propunere de design, dar avem niste linii stabilite clar de dinainte cu clienti. De exemplu daca e un format rotund sau daca invitatia va fi sub forma de poveste ori carte, etc. De asemenea, daca le place o anumita culoare o putem lua in considerare. Contribui destul de mult si la text, daca nu vine de la ei in mod special, cum a fost cazul unei invitatii in care mireasa a pregatit cateva rime. 
În general, invitații cam uită să confirme participarea la nuntă. Credeti că online vor confirma mai multi?
Este posibil. Inca nu am atat de multe date despre ceea ce s-a intamplat pana acum, dar stiu sigur au fost primite confirmari online. Pentru miri de regula e neplacut sa sune dupa confirmari (din ce mi-au spus), dar avand invitatia online, unora poti sa le retrimiti link-ul si ei sa confirme sau nu acolo. In caz ca nu vin, le va fi mai usor sa refuze iar in caz ca vin, le raman la indemana detaliile cu locurile unde trebuie sa ajunga in ziua respectiva. Consider ca sporeste eficienta in strangerea confirmarilor. 
  
Save the Date pare un concept mai nou pentru nuntile din România. Știu mirii despre ce este vorba sau trebuie să le oferiti informatii suplimentare?


De regula le povestim destul de multe lucruri. Sunt intotdeauna dornica sa ofer informatii, de orice fel. Noi nu suntem o firma la care trimiti un mail cu datele nuntii si iti alegi un model din portofoliu. Noi ne dam interesul ca invitatia sa transmita un mesaj si sa fie ceva special, nu doar o hartie cu informatii. 

Unde vă pot găsi viitorii miri?Pe adresa de e-mail andra@firstthing.ro, pe Facebook (Hyperlink) si pe website-ul nostru www.FirstThing.ro.Care este produsul vostru preferat de la Detalii de nuntă?


Stickerele cu I Do – Me Too
Multumim că ati acceptat invitatia noastră!


Si noi va multumim ca pentru apreciere si pentru ca ne-ati oferit sansa de a ne face cunoscuti! Va vom recomanda cu siguranta. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...