marți, 12 august 2014

Interviu Irina - I Do Events


Decor: aCote

Buna Irina, bine ai venit la noi pe blog!

Ca să te cunoaștem mai bine, spune-ne câte puțin despre tine și cu ce te ocupi.


Bună! Sunt încântată de această vizită, mulțumesc de invitație. Îmi e greu să spun despre mine că mă ocup cu organizarea de nunți, deoarece privesc activitatea mea de wedding planner ca fiind ceva dincolo de asta, mai mult decât o simplă ocupație. Îmi place să cred că trec alături de miri printr-o experiență deosebit de intimă și personală pentru ei, că sunt implicată în toate aspectele din spatele unei nunți reușite și, astfel, cu fiecare eveniment, ajung să fiu confidentul și povestitorul unei întâmplări minunate. Bineînțeles, pe parcurs trebuie să fiu și omul chibzuit și obiectiv când vine vorba de încadrarea în bugetul de nuntă agreat, omul organizat și calculat când vine vorba de activitățile ce trebuie bifate în fiecare lună, persoana spontană și creativă atunci când apar surprize de ultim moment în ziua nunții, rămânând însă aceeași Irina care visează și se entuziasmează “ cot la cot” cu mirii din prima zi și până la final. 

Decor: Suvenir


Dincolo de I Do Events și wedding planning, îmi place foarte mult să citesc și să călătoresc, iar de multe ori în vacanțe îmi vin cele mai bune idei pentru evenimentele care urmează. Ador marea și jazz-ul, iubesc copiii și îmi place să descopăr constant lucruri noi. Îmi plac foarte mult surprizele, și de aceea nu mă pot abține de la ele nici când vine vorba de clienții mei, cărora mereu le pregătesc câte ceva. 


Există multe concepții greșite despre un wedding planner și multe persoane confuze care nu știu exact ce înseamnă, de aceea te invităm să ne spui puțin cu ce poți ajuta mirii și ce fel de pachete oferi.

Ai foarte mare dreptate. Intr-adevăr, există încă foarte multe preconcepții atunci când se pune problema contractării de servicii de wedding planning, foarte mulți miri minimizând importanța și beneficiile unei astfel de colaborări. Din punctul meu de vedere, vorbim în primul rând de un cost de oportunitate. O nuntă medie, în orațul mirilor, va presupune un număr de 200-300 ore de organizare. Sunt ei dispuși să facă acest sacrificiu? Apoi, e vorba de experiență și cunoașterea industriei. Un wedding planner poate să le ofere sfaturi, contacte, recomandări de furnizori, know-how la care ei nu au acces altfel. Iar nu în ultimul rând, e vorba de experiența întregului eveniment. Poți să te zbați luni de zile, să ajungi în fața nunții obosit și să îți dorești doar să se termine odată, sau poți să te bucuri de întreaga etapă și, mai ales, de ziua nunții lăsând toate problemele organizatorice în seama mea. 

Decor: Suvenir

Știind că fiecare pereche e diferită și înțelegând nevoia lor de flexibilitate în fața unui astfel de eveniment, mi-am conceput pachetele de servicii în așa manieră încât să pot răspunde în mod specific și personalizat cerințelor clienților mei. Majoritatea dintre ei aleg să colaborăm de la A la Z, de la alegerea locației, deisgnul evenimentului, gândirea conceptului și a temei, alegerea tuturor furnizorilor implicați ( foto, video, aranajmente florale, decor, papetărie, dulciuri, etc), trimtierea invitațiilor, gestionarea cazării și a transportului, coordonarea zilei respective și multe altele. Aportul meu cel mai mare în cadrul unui eveniment se vede în ziua nunții, când pot apărea diverse “ surprize” care necesită rezolvare rapidă sau un plan B adecvat, și când toată munca furnizorilor din ultimele luni trebuie pusă cap la cap impecabil, iar întregul flux al lucrurilor să pară cât mai natural și mai relaxat pentru invitați și miri. 

Pe lângă acest pachet, mai ofer ore de consultanșă și sesiuni de tips & tricks pentru cei dornici să își organizeze singuri nunta. Mai multe detalii despre toate pachetele mele puteți afla vizitându-mă la www.idoevents.ro


Care ți se pare partea cea mai grea și partea ce mai frumoasă din viața de wedding planner?

Ai să râzi, dar eu și acum mai plâng la fiecare nuntă, în special la primul dans, cel al mirilor. La absolut fiecare nuntă. Și atunci, în momentele acelea, care mi se par cele mai frumoase, sunt atât de recunoscătoare pentru ceea ce fac și toate momentele dificile și părțile grele dispar pe loc. Așadar, îți răspund doar la jumătate de întrebare: partea bună e că asist la astfel de momente deosebite, că sunt parte din bucuria a doi oameni care se iubesc și că mi se acordă șansa să contribui cu o părticică la fericirea lor. Partea cea mai grea? O uit mereu când le văd lacrimile zâmbărețe la final.

Decor: aCote

Colaborezi doar cu miri din București sau și din alte localități?

Colaborez cu miri din toată țara, chiar și din străinătate, iar evenimentele pe care le organizez au loc oriunde în România.  Anul acesta chiar am avut mai multe evenimente în țară decât în Bucurețti, iar asta a fost o provocare din care am învățat foarte multe, dar și un motiv de reală bucurie: am descoperit niște locuri aparte în Transilvania, unde abia aștept să mă reîntorc pentru evenimentele viitoare. 

Decor: aCote

Cu cât timp înainte trebuie să te contacteze mirii care doresc să colaborați?

Părerea mea este că un eveniment reușit nu necesită neapărat un buget exorbitant, cât un timp consistent de planificare. Așadar, îi sfătuiesc să mă contacteze cât mai repede cu putință. :) 

Ce apreciezi cel mai mult la o pereche de miri?

Respectul reciproc și modul în care pun mereu interesele și dorințele celuilalt deasupra celor proprii. Am avut ocazia să colaborez cu miri care aveau sentimente profunde si solide unul față de altul și atunci lucrurile acestea veneau natural. 

Care este cea mai căutată tematică pentru nunțile de anul acesta?

Eu îmi îndrum mereu mirii ca în absolut toate aspectele care țin de organizarea nunții să facă doar lucruri care îi reprezintă, care îi caracterizează și care spun ceva despre ei. Nu sunt adepta lucrurilor care se fac pentru că așa trebuie, așa arată bine, etc. Și atunci, mereu am căutat ca tematicile evenimentelor să fie creionate după personalitățile și pasiunile lor. Personal, am avut nunți cu tematici foarte diverse anul acesta: povești de dragoste, fantasy, istorie, Provance, etc. 

Decor: Suvenir

Ce ți-ar plăcea să vezi mai mult la nunți și ce ai dori să nu mai vezi?

Mi-ar plăcea să văd mai multe nunți care să spargă tiparele atât de uzate în România, mai multe nunți unde să simt că e vorba despre o celebrare a unei relații, și mai puțin despre a bifa anumite ” must-haves”. De cealaltă parte, mi-aș dori să nu mai văd manageri de localuri sau șefi de sală care se pun de-a curmezișul evenimentului tău, uitând că avem cu toții același interes comun. Cred că mai există loc de creștere la capitolul ospitalitate în acest domeniu. 

Decor: Suvenir

Care este produsul tău preferat de la Detalii de nuntă?

Stickerele cu I Do. V-am surprins, nu? Deși, la concurența foarte mare cu ele se află și balonașele de săpun pe care chiar le-am achiziționat drept mărturii la o nuntă luna aceasta. Au fost deosebit de apreciate. 
Cum anume te pot contacta clienții?

Cum le e mai ușor. Telefonul, emailul și un formular de contact rapid se găsesc pe site-ul meu aici: http://www.idoevents.ro/contact/


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...