luni, 18 noiembrie 2013

DIY Coșuleț din mileuMileul (sau milieul) este un obiect decorativ din pânză care este folosit pentru a decora anumite spații pe mobilă sau pentru a pune pe el un obiect decorativ. Pe vremea părtinților noștri era foarte la modă să ai mileuri dar de asemenea și să faci mileuri. Acum mileul revine în formă, dar sub alte forme. Am găsit în casa părinților mei o mulțime de astfel de mileuri și mi-am propus să încerc să le refolosesc la diverse proiecte, iar primul este acesta: să fac un coșuleț dintr-un mileu. 


Avem nevoie de:
- mileu
- aracet
- boluri


Diluați aracetul cu puțină apă. În funcție de materialul din care este făcut mileul veți avea nevoie de un lipici mai gros sau mai diluat. Eu am folosit un amestec gros deoarece mileul trebuia să fie pătruns foarte bine pentru a-și menține forma.


Înmuiați mileul în lipici și amestecați până sunteți siguri că s-a pătruns foarte bine în toate părțile și până în profunzime.


Pentru a lua forma unui coșuleț vom folosi boluri! În funcție de modul în care doriți să fie coșulețul final alegeți un bol mai larg sau unul mai îngust. Așezați bolul cu capul în jos și puneți mileul îmbibat în lipici pe fundul bolului. Aranjați marginile mileului așa cum ați dori să arate când este uscat.


Lăsați la uscat cel puțin 24 de ore. Eu am lăsat câteva zile, deoarece am verificat după o zi și încă nu era uscat de tot. Chiar și când l-am desprins de bol mai avea locuri unde era doar parțial uscat. Nu îl încărcați prea tare până nu sunteți convinși că e uscat de tot. 


Eu am fost absolut încântată de ce a ieșit! Un coșuleț delicat și fragil, perfect pentru un decor de nuntă, pentru a completa o masă de dulciuri sau chiar pentru măsuța de cafea din casele voastre. Ce ziceți?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...