vineri, 23 august 2013

DIY Ghirlanda cu ciucuri de hartie

Mi-a fost dor de proiectele DIY (do it yourself) care au cam lipsit in ultima perioada. Stiti si voi cum este vara... multe evenimente, plecari si vacante. Dar revin in forta ca o provocare nu foarte grea si foarte vesela! Sa trecem la treaba.


Avem nevoie de:
- hartie de matase (tissue paper)
-foarfeca
-panglica
-capsator


In primul rand pregatim hartia, care este defapt principalul ingredient al acestor ciucuri de hartie. Eu am folosit tissue paper ( am inteles ca se numeste hartie de matase) de culoare alba cu sclipici si albastra. Am ales culorile aleator, iar aceasta combinatie ar merge de minune la o nunta pe tema marina.


Asadar am taiat fasii din hartie de aproximativ 30 cm, iar latimea acestora era de 50 cm. Fiecare fasie trebuie indoita in doua pe la jumatate.


Urmatorul pas necesita putina rabdare: hartia indoita in doua trebuie taiata fasii la unul dintre capete (nu acolo unde este indoitura de la mijloc). Aceste fasii nu trebuie sa fie regulate sau de exact aceeasi grosime.


Apoi impaturim sau rulam fasia de hartie pana cand ajunge la marimea unui ciucure. Eu am preferat sa indoi hartia pe lungime in jumatate, apoi din nou in jumatate si tot asa pana am ajuns la marimea dorita.


Pentru a face "ciucurii" sa stea pliati am folosit o mica bucatica de scotch.


Si iata ciucurii! Eu am facut sapte bucati pe care apoi i-am prins sub forma de ghrilanda.


Pentru a-i atasa de panglica am folosit un capsator. Mi s-a parut cea mai simpla idee. Puteti coase sau lipi ciucurii de panglica, simtiti-va liber sa adaptati dupa cum e nevoie. De asemenea, nu e obligatoriu sa folositi o panglica pentru a-i suspenda: puteti sa ii atasati de o sfoara sau chiar sa ii folositi ca decor pe mese, fara sa fie suspendati undeva.


Avem doua variante de prezentare: in pozitie verticala ca si in poza de mai sus sau orizontala ca si mai jos. Cred ca prezentarea de mai sus se potriveste foarte bine pentru crearea unui Fundal pentru poze, trebuie doar sa faceti mai multe astfel de fasii cu ciucuri si sa le atarnati. Ghirlanda de mai jos se poate folosi la masa de dulciuri sau cea de amintiri  ca si decor in spatele acestora. 


Daca va mai pot ajuta cu alte detalii sau informatii nu ezitati sa imi scrieti!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...