miercuri, 10 aprilie 2013

DIY Platou din discuri de vinil


După cum vă spuneam și Luni, discurile de vinil sunt potrivite pentru nunți și au chiar foarte multe utilizări. V-am dat doar câteva exemple în postarea Treci pe discuri de vinil și vă invit să vedeți și voi ce puteți prelua pentru propriul eveniment. Însă acum avem alte planuri! În poza de mai sus aveți un model care m-a inspirat să încep o aventură... l-am văzut, mi-a plăcut, apucă-te de căutat. Prima dată am mers la piața de vechituri în căutarea discurilor, am negociat prețul cu ajutorul unor prieteni și le-am explicat mai multor vânzători ce vreau să fac cu ele, fără ca ei să mă creadă. După aceea am început căutarea online a suportului format din piulițe și șurubele (nu știu cum se numesc în realitate) care mi s-ar potrivi pentru ce voiam eu.


Având elementele de bază nu mai avem mult de lucru. Așadar, am folosit două discuri de vinil de mărimi diferite și un set pentru platouri pe etaje.


Luați discul cel mare și introduceți în partea de jos șurubul scurt (gri) , peste el o șaibă de burete. o șaibă de metal, discul și o altă șaibă de burete (protectoare). Apoi luați șurubul de legătură (roșu) și înfiletați-l de șurubul de la bază. În poza de mai sus vedeți baza suportului, iar în poza de mai jos unde ar trebui să ajungeți. 


Următorul pas constă în suprapunerea unei șaibe de burete și a uneia de metal peste șurubul de legătură.  Apoi puneți discul cu diametru mai mic, o nouă șaibă de burete și ultimul șurub, care este și mânerul defapt.Acest platou este un obiect deosebit și încântător pentru casă sau nuntă. Îl puteți folosi în ziua cea mare pe masa de dulciuri ca și suport pentru brioșe sau alte bunătăți. În funcție de câte discuri aveți și de suportul achiziționat, platoul poate avea două sau mai multe etaje.


Dacă ați dori să comandați un astfel de suport (făcut de mine) vă rog să îmi trimiteți un email la cristina@detaliidenunta.ro .Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...