miercuri, 24 aprilie 2013

DIY Număr de masă pe sticlă


Astăzi vom rămâne pe aceeași temă a sticlelor refolosite ca și decor de nuntă. Una dintre cele mai simple utilizări a sticlelor este aceea de suport pentru numărul mesei la nuntă. Numărul poate fi scris direct pe sticlă, pe o bucată de carton, pe dopul sticlei sau chiar în interiorul sticlei. Am făcut pentru voi un model de număr scris pe o bucată de carton și atașat de sticlă cu o panglică. Să trecem la treabă!


Avem nevoie de:
sticlă
panglică
carton
ștampile
tuș
perforator
lipici


În primul rând: alegeți cartonul, panglica și culoarea tușului care se potrivesc cu decorul sălii de nuntă sau cu culorile alese pentru nuntă. Apoi perforați cartonul în partea de sus, în colțuri.


Apoi, vom pregăti inscripția cu numărul mesei. Eu am folosit un carton negru (deși pare violet în poze) pentru bază și unul maro cu buline albe pe deasupra. Pe cel mic am ștampilat cu litere mai mici ”MASA” și cu o ștampilă mai mare ”2”. Am ales un tuș roșu pentru a crea puțin contrast, dar și pentru că numerele meselor trebuie să se vadă foarte bine.


Următorul pas a fost să lipesc bucățile de carton între ele; am folosit perinițe dublu adezive cu efect 3D. Apoi am trecut panglica prin găurile făcute anterior și am făcut câte un nod foarte larg la fiecare capăt. Aranjați puțin nodurile pentru ca panglica să fie cu parte dorită în sus, să stea puțin umflate și să arate bine.


Și iată rezultatul! Un decor foarte simplu, practic, care nu ocupă prea mult din mesele invitaților și deloc costisitor.  De asemenea, nu este neapărat necesar ca sticla să aibă flori în ea, ci arată la fel de frumos și simplă, goală.


În locul simplei sticle de vin puteți folosi o sticla mai specială, cum este cea de mai jos: colorată, cu flori în relief și pietricele decorative în interior. Puteți face această etichetă pentru sticle și ca și decor pentru casă: scrieți pe cartonaș un mesaj special sau un citat, iar procesul de ”fabricație” este același. Ce ziceți, încercați și voi?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...