vineri, 8 martie 2013

DIY Vază cu hartă


Vă prezint această minunată vază care s-ar integra perfect în decorul unei nunți cu tema ”călătoriile”. În cazul în care nu știți de unde să achiziționați o astfel de piesă, vă propun azi să confecționăm una împreună, din materiale foarte ușor de găsit.


Avem nevoie de:
un recipient
o hartă
bandă dublu adezivă
foarfecă
pistol de lipit


Primul pas: tăiați o bucată de hartă puțin mai mare decât recipientul ales. Vom avea nevoie să acoperim marginile de sus și de jos, de aceea lăsați puțin mai mult. Eu am folosit o cutie goală de cappuccino, cam de mărimea unei vaze clasice.


Aplicați fâșii de bandă dublu adezivă pe recipient din loc în loc, iar apoi lipiți harta. Încercați să puneți recipientul la mijlocul bucății de hartă, astfel încât să ne rămână puțin și jos și sus.


După ce am lipit harta de recipient, excesul rămas în partea de sus și de jos îl tăiem fâșii pentru a putea masca mai bine marginile cutiei. Dacă nu facem aceste tăieturi harta nu se va îndoi prea bine pe marginea acestui vas rotund.


Aplicați un strat subțire de lipici cu ajutorul pistolului de lipit, iar apoi îndoiți fâșiile rămase una câte una. Se va forma astfel o margine bine prinsă și aspectoasă. 


În final, decorați vaza rezultată cum doriți. Eu am pus o inimioară pe una dintre localități. Puteți folosi harta țării unde v-ați întâlnit și să marcați pe ea locul unde v-ați cunoscut. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...