luni, 14 ianuarie 2013

Interviu "The A Shop"


Astăzi vreau să vă fac cunoștință cu ”The A Shop”. Nu ne cunoaștem personal dar munca lor mi-a atras atenția și m-a impresionat, așa că i-am provocat la un scurt interviu. Voi presăra și câteva poze printre întrebări pentru a colora atmosfera.1.      În primul rând, haideți să facem cunoștință cu invitații noștri. Cine se află în spatele ”The
A shop”?
In spatele The A shop se afla Astilean Photography. Am pornit ca fotografi, Ami si Florina, apoi am adaugat un prieten, Septimiu, cel care se ocupa de „munca grea” si am deschis atelierul The A shop.


2.      Vă rog să descrieți puțin ”The A shop”... Cu  ce vă ocupați? Ce produse oferiți?
The A shop este un magazin cu idei, pentru oameni cu idei!
Cei care doresc pot sa gaseasca o multime de lucruri frumoase pentru decorare sau alte accesorii in magazniul nostru, dar in acelasi timp pot sa-si foloseasca creativitatea si sa-si personalizeze produsele dupa preferinte. Suntem incantati sa vedem ca lumea foloseste aceasta metoda tot mai mult, dar inca exista timiditate.
Ami si Florina sunt cu ideile, conceptele, parerile despre culori si combinatii de culori, iar Septimiu e cu picioarele pe pamant J, ne spune ce se poate realiza si ce nu, ce e rezistent si ce materiale ne trebuie.
Pe langa decoratiunile din lemn, ramele foto, accesoriile si bijuteriile pentru mirese si alte lucruri frumoase, la noi veti gasi periodic produse si idei noi pentru nunta voastra!


3.      Care e povestea voastră? Cum ați început, de unde a venit inspirația?
Ideile le aveam de mult timp, dar nu stiam cum le putem realiza, 2D sau 3D, cat de groase sau mari vor fi. Aveam nevoie de recuzita pentru sedintele foto, la Ami ii placeau foarte mult ramele, vedeam atatea lucruri minunate in fotografiile nuntilor din strainatate, atat de multa creativitate care la noi lipsea, poate si din cauza lipsei de interes pentru asa ceva.
Nici unul dintre noi nu avea experienta de tamplar sau sculptor. Am facut niste schite pe calculator si intr-o zi ne-am hotarat: am cumparat aparatura cu care sa lucram si lemnul. Apoi a venit partea mai grea putin, pana am castigat experienta cu taiatul si ce tip de lemn avem nevoie (mai avem multe de invatat). Si apoi a venit partea frumoasa: am  realizat cat de multe lucruri poti face si cat de creativ poti sa fii.


4.      Din ce sunt făcute produsele? Ce materiale folosiți?
Decoratiunile sunt realizate din lemn. La inceput am folosit lemn de brad, apoi un lemn cu o textura accentuata, iar acum folosim un  material din lemn, foarte rezistent si fara textura tipica lemnului. Ne place asceasta varianta.


5.      Care a fost cea mai ciudată comandă primită? Dar preferata voastră?
Pana acum nu putem spune ca am avut de realizat o comanda ciudata, dar suntem nerabdatori sa primim una.
            Preferatele noastre sunt cele carora le aflam povestea. O mamica impreuna cu fetita ei au facut o sedinta foto surpriza pentru tatic, iar ca recuzita au avut litere: Dad, comandate la noi.


6.      Cu cât timp înainte trebuie comandate produsele voastre?
Produsele din lemn sunt taiate manual de Septimiu, din aceasta cauza dureaza putin mai mult. Termenul de realizare pentru un produs este de minimum 4 zile. Dar in cazul in care este o comanda mai mare sau suntem aglomerati cu lucrul,termenul creste, de aceea preferam sa stim cat mai devreme posibil despre o comanda.


7.      Ce planuri de viitor aveți pentru ”The A shop”?
Ne dorim sa crestem si sa ne dezvoltam.
Pentru decoratiunile din lemn ne-ar placea sa avem un atelier mai mare, unde sa le facem si sa le expunem, sa largim gama de produse, sa o diversificam si de asemenea sa mai cumparam aparatura de lucru.
Pentru magazin ne-ar placea sa avem timpul suficient pentru a realiza si alte lucruri frumoase, iar pe viitor miresele vor avea mai multe optiuni de unde sa aleaga. Avem idei noi J!


8.      Ce alte proiecte de nunți aveți?
Ca fotografi stim ce importanta e recuzita la o sedinta foto sau decorul la un astfel de eveniment. Decoratiuni ca ramele de mari dimensiuni pot anima fotografiile cu invitatii sau pot aduce culoare evenimentului si fotografiilor.
Ca proiecte de viitor avem ceva planuri: vrem sa realizam decor pentru fotografii pe tematici diferite, photobooth si un proiect surpriza pentru o sedinta foto din primavara.9.      Produsele voastre nu sunt exclusiv pentru nunți, care mai sunt întrebuințările lor?
Oamenii sunt cu ideile si au gasit o multime de intrebuintari produselor noastre din lemn. Am realizat: rama decorativa pentru birou sau locuinta, numele in camera copilului, sigla unei firme expusa intr-un targ in aer liber, diferite cuvinte pentru inspiratie, decoratiuni pentru petrecerea de botez, sau chiar litere si cifre cu scop educativ pentru copii, rame cu sticla pentru fotografii si altele.
Dar avem o gama de produse care se pot inchiria pentru evenimente sau sedinte foto. 
Fiecare persoana trebuie doar sa isi imagineze si sa le adapteze spatiului si preferintelor!

  
10.  Dintre mărturiile oferite de ”Detalii de nuntă”, care este modelul vostru preferat?
Preferatele noastre sunt felinarele simpatice si originale pentru asezarea invitatilor sau numerele meselor si cutiutele pentru bomboane 26EB, sub forma de caleasca, parca din povesti.
Cu mult drag,
echipa theAshop!

Contact:
Ami Astilean   0728.732.379    contact@astilean.ro
http://www.facebook.com/magazinTheAshop
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...