vineri, 9 noiembrie 2012

DIY Pom Pom din șervețele

Știu ca tema pom-pomurilor nu este una nouă pentru voi deoarece am mai vorbit noi despre pom-poms mai demult: Pom-poms din fire si Decoratiuni cu pom-poms. În general aceste accesorii se fac din tissue paper, care nu prea se găsește în România sau este foarte scumpă. Așa că vom folosi o soluție de compromis: șervețele!


Pentru un pom-pom eu am folosit trei șervețele mari de la Ikea, de culoare galbenă. Să fiți atenți când alegeți șervețelele: trebuie să aibă mai multe straturi și să fie colorate pe toate părțile.


Desfacem cele trei șervețele și le suprapunem.


Îndoim toate șervețelele suprapuse după modelul acordeon.


Ar trebui sa iasă cam așa evantaiul din șervețele.


Legăm evantaiul strâns cu ață, sfoară sau panglică. Dacă la final doriți să îl agățați suspendat, puteți lega de la început cu o panglică mai lungă care va fii folosită și la decorul final.


Întindem una dintre părțile șervețelelor pentru a putea începe operațiunea de desfacere.


Desfacem pe rând fiecare strat al șervețelelor astfel încât să arate cât mai plin și pufos.


Continuați cu multă răbdare, fără să vă grăbiți, ca să nu rupeți șervețelul. Desfacem toate straturile de la toate șervețelele din amândouă părțile.


În poza de mai sus aveți un exemplu de pom-pom atârnat. Am legat cu ață simplă mijlocul lui și l-am agățat suspendat. Desigur că sunt și ultimele retușuri, când îl facem să arate cât mai pufos și plin, să nu se vadă mijlocul unde l-am legat sau alte detalii. Mai jos aveți un exemplu de pom pom lipit de perete pe jumătate. Astfel, când îl finalizăm, îl considerăm ca și jumătate de sferă, îl lipim de perete pe la mijloc, iar apoi îi dăm ultimele retușuri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...