miercuri, 7 noiembrie 2012

Despre luna de miereDespre luna de miere sunt multe povești; că provine dintr-o cultură sau din alta, cert este ca a ajuns și la noi. Deși nu are durata de o luna, este  perioadă de o săptămână sau două de după nuntă, când mirii merg într-o vacanță pentru a celebra noul lor statut de soț și soție. Aș vrea sa vorbim azi despre câteva mituri sau concepții greșite despre luna de miere.  • Luna de miere este foarte costisitoare. Greșit! Luna de miere este așa cum ți-o alegi! Ideea centrala a acestei vacanțe nu este să cheltuiești cât mai mulți bani, ci să te bucuri de soțul/soția ta. Există pachete de vacanță și mai scumpe și mai accesibile. Părerea mea este că nu ar trebui să anulezi luna de miere pentru a economisii bani, ci ar trebui să alegeți o variantă mai economicoasă. 
  • Luna de miere = mare/ ocean. Greșit! Luna de miere ar trebui să aibă loc unde te simți tu cel mai bine. De exemplu noi am ales Elveția, muntele și vizitare orașelor. Da, majoritatea cuplurilor aleg o stațiune la mare, dar dacă voi preferați să vizitați cetăți medievale sau orice altceva, nu ezitați!

  • În luna de miere se merge în țări exotice. Greșit! Fiecare merge unde vrea. Sunt și în Europa locuri foarte frumoase, atât la mare, cât și la munte care merită să fie alese ca destinații pentru luna de miere. În ultimul timp am auzit foarte mult despre Muntenegru de exemplu, iar Paris sau Veneția sunt făcute pentru romantici.
  • Rezervările pentru luna de miere se fac numai prin agenții. Greșit! Vă recomand, înainte de a rezerva un pachet de la o agenție de turism, să căutați și voi personal pe internet, pe site-urile hotelurilor, a stațiunii unde ați dori să mergeți sau pe un site de căutare cazare. S-ar putea să găsiți ceva mai ieftin.
  • În luna de miere nu faci nimic. Valabil pentru unii, greșit pentru alții. Sunt anumite cupluri care au nevoie de o perioadă de relaxare, într-adevăr. Dar pe de altă parte, sunt cupluri care doresc să meargă la parcuri de distracții, să escaladeze munți sau să facă scufundări. Dacă sunteți persoane active, căutați de înainte posibile activități în zona în care mergeți. Dacă doriți doar relaxare, obosiți de prea multe ore suplimentare la serviciu sau de pregătirea nunții, căutați o locație liniștită.

Vă doresc fiecăruia dintre voi să aveți o lună de miere așa cum ați visat, fără a vă depăși bugetul!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...