vineri, 19 octombrie 2012

DIY Marturii pe tema marina


Astazi va voi prezenta cum sa faceti dintr-un model simplu de marturii, niste daruri extraordinare. Daca alegeti tema nautica pentru nunta, puteti folosi culorile alb, navy blue si rosu. Ca si elemente decorative se obisnuieste sa se foloseasca scoicile, ancorele, sforile si nodurile marinaresti. Nu este neaparat necesar ca nuntile cu teme nautice sa fie tinute intr-un port sau pe plaja, ci orice locatie poate fi decorata si umpluta cu elemente care sa sugereze tema.
 Pentru proiectul DIY (do it yourself) de azi, am folosit marturii simple Model 03DS, de marime 7cm x 7cm x 5 cm si la un pret foarte accesibil, 1 leu/ bucata.
La primul model, am inceput prin a lipi o bucata de hartie pentru scrapbooking pe fata pungutei. Alegeti o culoare care sa se potriveasca si sa sugereze tema maritima. Puteti lipi o hartie care sa acopere toata fata pungutei, eu am ales sa folosesc o bucata dreptunghiulara care sa acopere doar mijlocul acesteia. 
Apoi am lipit cu pistolul cu silicon o fundita simpla din ata si trei scoici. Puteti folosi si alte elemente decorative pe acesta tema, de exemplu daca aveti stelute de mare sau o mica ancora.
Eu am fost foarte multumita de rezultat si va marturisesc ca necesita foarte putin timp! 
Al doilea model de marturie pe tema maritima are la baza acelasi model de pungute. Selectam doua sfori: una alba si una albastra. Facem un nod la unul dintre capete si il lipim cu pistolul cu silicon. Incercati sa lipiti nodul in mijlocul fetei respective. 
Avand mijlocul fixat, incepem sa infasuram cele doua sfori in jurul mijlocului, intr-o spirala dezordonata. Din cand in cand lipim sforile. Pentru a masca nodul de inceput, am lipit o mica scoica in centrul spiralei. 
Puteti sa alegeti ce doriti sa faceti cu captele sforilor la final. Eu le-am lipit in sus, dar puteti foarte bine sa le taiati scurt si sa le mascati sau sa le impletiti.  
Amandoua aceste proiecte sunt foarte simple si nu necesita o indemanare deosebita, ci doar rabdare si vointa. Daca doriti sa faceti ceva personalizat pentru nunta, dar sa nu cheltuiti prea mult, aceste modele mi se par o solutie buna. Avand in vedere ca marturiile sunt 1 leu/ bucata, scoicile le puteti culege de pe malul marii, iar sfoara nu este nici ea foarte scumpa si va dau ocazia sa faceti ceva handmade, impreuna cu cativa prieteni apropiati.
Cand ma pregateam pentru nunta mea, am incercat mai multe combinatii pentru decorul meselor, iar unul dintre modele se potriveste putin cu tema noastra, marina. Am folosit o vaza cilindrica, mai inalta, am pus in ea pietricele decorative albastre, in mijlocul acestora am infipt o lumanare, iar pe margine am presarat niste scoici micute. In final am legat o sfoara pe exterior. 

Daca alegeti tema marina pentru nunta, aceasta se mai poate regasii in culorile invitatiei, pe masa de dulciuri, in rochiile domnisoarelor de onoare si in decorarea salii. Voi ati alege aceasta tema pentru nunta?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...