joi, 30 august 2012

DIY Invitatie de nunta


Alegerea invitatiilor este o munca destul de grea. Trebuie sa mergi la firmele care fac invitatii, sa parcurgi sute de modele, sa alegi unul, apoi culoarea la cerneala si altele. Dupa tot acest proces, noi tot nu am gasit modelul dorit. Am fost foarte dezamagiti de faptul ca modelele erau standard si nu se putea schimba nimic, la majoritatea firmelor. Asa ca ne-am hotarat sa ne facem singuri invitatiile.


In primul rand, am mers la cautare de materiale. Aveam un model in minte, dar am mai adaptat de la el. Am ales un carton maro si foi roz deschis. Sa va spun cum am ales culorile: am mers la o papetarie mai mare, si am incercat diverse asocieri de culori, iar asta ne-a placut cel mai mult. Apoi am ales textul ce urma sa fie pe invitatie. Am imprimat invitatiile si apoi am mers la o tipografie unde ne-au taiat la ghilotina cartonul si foile la marimea dorita. Spatele invitatiei este din carton maro inchis, de marimea 16 cm x 10,5 cm, apoi vine foaia roz deschis, de marimea 14,5 cm x 9,5 cm, panglica folosita are latimea de 3 mm si am taiat fasii de 11,5 cm lungime, iar in ultimul rand plicul l-am taiat la 16 cm x 11 cm.


Dupa ce am avut totul taiat la marime, am perforat colturile foilor roz deschis cu perforator de colt. Am cumparat un perforator nou pentru a nu avea probleme cu el, iar dupa ce am facut cate 4 colturi la 200 de invitatii, deja incepea sa se blocheze cateodata. Apoi am lipit foaia roz de cartonul maro.


Urmatorul pas a fost sa facem gaura pentru panglica. Am folosit un perforator sub forma de inima.


Pentru fiecare invitatie am folosit 4 bucati de panglica taiata la marimea amintita mai sus. Se indoaie toate bucatelele de panglica in doua, se introduc toate capetele in inimioara si apoi se scot prin capatul indoit, formand un nod. Sper ca intelegeti explicatia sau poate mai multe din poza de mai sus. 


Am cumparat niste plicuri mai lungi, cu deschidere in partea dreapta, le-am taiat unul din capete si apoi am taiat o deschidere semicerc. Un ultim detaliu a fost imprimarea in relief a unei inimioare.


Toate acestea le-am facut in doua dupamese cu cateva prietene si sotul meu s-a ocupat de taierea plicurilor. Ne-a placut mult cum au iesit invitatiile si am iesit si mult mai ieftin. Am pus o invitatie si pe masa cu amintiri, alaturi de lumanari, scrapbook-uri si marturiile mire si mireasa. Daca va plac invitatiile noastre, puteti incerca si voi, iar apoi sa ne aratati cum au iesit!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...