marți, 14 august 2012

DIY Caiet de urari

M-am apucat sa fac acest caiet nestiind la ce se va ajunge in final. Aveam nevoie de un caiet in care sa scriem urari pentru o viitoare mireasa, la bridal showerul ei. Am luat o cutie de musli si am decupat-o asa incat sa ramana de marimea dorita, apropiata de marimea unui caiet. Nu e neaparat sa folositi cutie de musli :) , poate fi orice carton doriti. Acest proiect ofera foarte multa libertate deoarece nu exista o varianta corecta si una gresita, ci doar varianta perfecta a fiecaruia!
Eu am folosit hartii de scrapbooking pentru coperti: pe coperta din fata cea cu roz si maro si intr-un colt una cu "Just Married", iar pe coperta din spate hartie maro, mov si auriu. 
In primul rand am taiat foile la marimea "caietului", iar apoi le-am lipit de carton. Ma gandeam de la inceput sa dau cateva cusaturi pentru aspect, dar avand in vedere ca lipiciul nu s-a prins prea bine de carton, a fost chiar necesar sa cos foile de carton.  
Am cusut cu ata roz si nu se vede prea bine in poze, dar va spun eu ca arata foarte elegant cu un contur cusut. Aveti grija sa iasa ordonat si pe interior, desi acesta vine acoperit cu foi albe, sa nu existe cocoloase de ata. 
Foile caietului sunt foi simple A4 indoite in doua. Am gaurit atat coperta, cat si foile si le-am legat impreuna cu ata mai groasa, pentru tricotat. 
Treceti ata de 2-3 ori, iar apoi finalizati cu o fundita. 
 Pentru a acoperi cotorul caietului si gaurile pentru ata, am lipit un scotch cu model (alb cu buline negre). 
In interior am mascat imbinarea dintre coperta si foi din nou cu banda scotch. Apoi am personalizat fiecare pagina cu cate ceva: abtibilduri, stambile sau rub-ons. 
In poza de mai sus aveti prima pagina, iar in poza de mai jos ultima. 
La bridal shower fiecare invitata si-a ales o pagina pe care a scris o urare sau o apreciere pentru viitoarea mireasa. Daca intentionati sa va faceti singuri guestbook-ul pentru nunta, puteti incerca aceasta metoda, dar fiti pregatiti sa fiti foarte migalosi si aveti grija la cele mai mici detalii. 
Daca doriti sa cumparati un caiet de amintiri pe nunta, avem pe stoc modelul din poza de mai jos, la pretul de 50 lei/ bucata. Are marginile aurite si paginile liniate foarte elegant si dragut. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...