joi, 12 iulie 2012

DIY Floare din hartie

Nu toate lucrurile frumoase sunt si complicate! Asa este in cazul proiectului de fata. Ceea ce vom face azi se numeste, in engleza, pinwheel sau accordion pinwheel. Nu stiu exact daca exista un termen in romana, asa ca i-am spus floare. Pentru a face o astfel de floare din hartie aveti nevoie de: foi, lipici si foarfeca. In ceea ce priveste foile, puteti folosi foi simple, colorate, foi de ziar, partiruri sau harti.

In primul rand, pliem foaia aleasa sub forma unui evantai sau acordeon. Eu am folosit patru foi mari de ziar pentru floarea mea. 
Dupa ce am pliat foaia sub forma de evantai, o indoim exact la jumatatea lungimii. 
Se lipeste foaia la indoitura, astfel incat sa formeze un sfert de floare. 
Se repeta procesul al fiecare foaie in parte, dupa care se lipesc si foile unele de altele, in acelasi fel. 
In ultimul rand, unim prima latura cu ultima, formand astfel floarea sau roata. 

Aceste decoratiuni sunt dragalase si se potrivesc multor ocazii. Puteti folosi ce culori doriti sau chiar hartie de scrapbooking sau alta hartie cu model. De asemenea, puteti adauga la mijloc un cerculet care sa acopere imperfectiunile de lipire sau pe care sa scrieti ceva. Eu am mai facut cateva moristi din acestea pentru un eveniment la care voi participa.


Vreau sa va arat, prin pozele care urmeaza, cat de multe utilizari poate avea aceasta floare in cadrul unei nunti. Incepand cu numerele meselor, la decorul scaunelor si pana la buchetele domnisoarelor de onoare. Un proiect atat de simplu... eu zic ca merita sa-l incercati!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...