joi, 28 iunie 2012

DIY Suport lumanare

Se pare ca am o pasiune pentru borcane si nici nu stiam pana acum. :) Dupa cateva ore petrecute la computer e foarte placut sa iei o pauza si sa faci ceva cu mainile. Asa am inceput acest proiect, nestiind de la inceput ce as vrea sa fac. Prima data am pus pe o sarmulita un nasture rosu, o dantela si inca un nasture. Dragut... La ce sa le atasez?! La un borcan. Bun, si in parte de jos a borcanului cum sa fie?! Atunci mi-am amintit de o poza care mi-a placut mult si anume cea de mai jos.


Foarte simplu de facut si foarte dragut. Aveti nevoie de un borcan, o lumanare, un ziar sau foi dintr-o carte, sfoara sau alte elemente decorative. In primul rand, taiati o foaie de ziar sau dintr-o carte dupa marimea borcanului (latimea dorita si lungimea cat sa se uneasca la spate). Pentru a decupa o inima, indoiti foaia, desenati o jumatate de inima la indoitura foii si taiati. Pana la urma, eu am facut doua borcane, suport de lumanare. Cel de-al doilea nu are o inima in mijloc, ci mai multe stele decupate in ziar prin care patrunde lumina lumanarii. Stelutele sunt taiate cu un perforator. 


In parte de sus a primului borcan, dupa cum va spuneam, este o sarma pe care am bagat doi nasturi si o fasie de dantela intre ei. Puteti pune mai multa dantela, asa incat sa fie de jur imprejurul borcanului si din cand in cand cate un nasture. Sau orice idee va trece prin cap! Cel de-al doilea borcan are doar sfoara infasurata si la final un nod lasat intentionat larg.


La o nunta cel mai bine mi se pare ca ar merge pe marginea unui culoar, de-a lungul lui. Dar nu este singura optiune. Dupa ce le-am facut ma gandeam la un avantaj: nu te poti arde sau da foc la ceva, deoarece lumanarea este pe fundul borcanului si ar fi destul de greu sa ajungi la ea. Mie imi place sa am multe lumanari prin casa si cand avem musafiri cu copii mici trebuie sa le sting, ca numai acolo se joaca. Dar astea, le pot lasa de acum inainte. Sper sa incercati si voi acest proiect si sa le folositi macar la o petrecere! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...