luni, 11 iunie 2012

DIY Inimioara din panglica

De multa vreme am vrut sa fac proiectul urmator, dar nu aveam cele necesare, asa ca tot am amanat. Acum m-am hotarat sa adaptez proiectul si sa-i reduc dimensiunile pentru a-l face si eu. Ideea de la care am pornit este cea din poza urmatoare. Pe o scandura de lemn, se bat cuie in forma de inima, iar apoi se infasoara sfoara sau panglica in mod aleator. Puteti vedea tutorialul si sursa inspiratiei aici.


Urmeaza sa va prezint varianta mea in miniatura si simplificata. In loc de lemn, am folosit o bucata de polistiren ramasa de la amenajarea casei noastre. Cuiele le-am inlocuit cu ace de gamalie, care intra foarte usor in polistiren. Ultimul "ingredient" este acelasi: sfoara sau panglica, de culoarea dorita.


Sa incepem cu inceputul: prima data am taiat un sablon de inima din hartie. Sunt persoane carora le plac inimile perfecte, forma clasica; si sunt alte persoane carora le plac inimile putin mai ciudate. Puteti folosi oricare dintre modele de inima. Eu am facut una de forma aproape clasica. Apoi, am pus ace la distanta egala pe marginea inimii de hartie. 


Pasul urmator a fost scoaterea sablonului de hartie. Cand bagati acele, incercati sa le puneti cat mai pe margine, ca apoi hartia sa se rupa si sa iasa foarte usor. Urmeaza infasurarea panglicii. Incepeti si incheiati cu un nod in jurul acului respectiv. Neaparat sa faceti din panglica macar o data conturul inimii (eu am mers de doua ori cu panglica in jurul acelor de pe margine). In rest, puteti trasa panglica in orice ordine. Panglica folosita de mine era foarte finuta si aluneca de pe ace, asa ca a trebuit sa o invart in jurul acului inainte sa merg mai departe la urmatorul. 


Eu voi folosi aceasta inima ca si un tablouas la mine in casa, de aceea i-am prins la spate o bucatica de panglica pentru prindere. Daca doriti sa folositi la nunta o astfel de inimioara, puteti folosi culoarea nuntii sau chiar mai multe culori. Eu am lasat culoarea polistirenului folosit sa se vada pe fundal, dar puteti sa il vopsiti cu un spray sau sa lipiti un material peste, deoarece acele vor trece si prin material. La nunta il puteti folosi la decor, unde doriti: pe masa de dulciuri, masa de amintiri sau la photo booth. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...