joi, 10 mai 2012

Treci pe sfoara: mingi decorative

Din colectia "ce putem face cu sfoara" va prezint urmatorul episod: mingi sau bilute din sfoara. Acestea au un scop pur decorativ, pot fi utilizate la nunti, evenimente sau ca si decor al casei. Avem nevoie de: sfoara, aracet, un balon si spray de culoarea dorita.

Umflam balonul la marimea la care am dori sa ne iasa mingiuta. Luati in considerare si modelati forma balonului, deoarece sferele vor iesi de forma si marimea balonului. Masuram cam cata sfoara am avea nevoie pentru a inconjura balonul de cateva ori. Se face un amestec de aracet cu apa (nu multa apa, doar daca lipiciul este gros) intr-un bol. Se scufunda sfoara in lipici.


Se infasoara balonul cu sfoara inmuiata in lipici, fara vreo ordine. Incercati sa nu faceti linii paralele, ca modelul sa iasa mai interesant. Sferele vor avea diferite texturi in functie de sfoara folosita. Eu am folosit sfoara maro, simpla; aceasta fiind mai dura. Puteti folosi cam orice fel de sfoara. 


Se lasa la uscat peste noapte, iar apoi se sparge balonul cu un ac. Acesta se va sparge incet, fiind putin lipit de sfoara. Bila trebuie sa fie bine uscata, pentru a nu fi alterata de balonul spart. Se scoate balonul din interior.


Vopsiti mingile in ce culoare doriti, folosind un spray cu culoare. Daca le faceti pentru nunta, puteti colora sferele in culorile nuntii sau o nuanta neutra. 


Puteti folosi aceste mingi decorative pe masa de amintiri sau ca si decor pe mesele invitatilor. De obicei se folosesc mingi de mai multe marimi pentru un aspect mai interesant. De asemenea, acestea se pot umple cu flori, se pot agata sau se poate pune o lumanare sau un beculet in interior. In poza de mai sus am mai folosit balonase de sapun modelul 10EB si 9EB, un guestbook si un pix cu suport, toate disponibile la Detalii de nunta. Vreau sa va las in incheiere cu cateva poze cu sfere, dupa modelul acesta, facute de alti iubitori de crafturi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...