marți, 8 mai 2012

Cele cinci limbaje ale iubirii

Vreau sa va recomand o carte sau mai bine spus, o serie de carti foarte faine! Este vorba in primul rand de "Cele cinci limbaje ale iubirii", scrisa de Gary Chapman. Despre ce este vorba? Despre faptul ca fiecare avem un limbaj de iubire diferit si ne simtim iubiti intr-un alt fel. Unii simt cel mai bine cat ii pretuiesti cand le oferi cadouri, altii cand petreci timp de calitate cu ei, altii cand ii ajuti la treburi si asa mai departe. In aceasta carte veti putea descoperi limbajele iubirii, sa intelegeti ce limbaj aveti si cum sa oferiti iubire. Mi se pare foarte interesant ca avem impresia ca toti oamenii sunt ca si noi si gandesc ca si noi. Daca mie imi place ca ceilalti sa-mi ofere cadouri, asa le voi arata si eu lor ca ii iubesc; si totusi ei sa nu simta asta, pentru ca au un alt limbaj. Cartea aceasta se recomanda intr-adevar a fi citita inainte de casatorie, dar nu numai. Mi se pare foarte fain sa stim cum sa ne relationam fata de familiile noastre largite, de prieteni si de cunoscuti, si nu doar fata de sot sau sotie. Pentru cei care vreti sa o cititi impreuna cu partenerul, se spune ca e eficient sa cititi un capitol iar apoi sa-l discutati si dezbateti. Pe mine m-a prins foarte usor cartea si datorita faptului ca sunt foarte multe exemple. 

De acelasi autor au aparut mai multe carti din aceasta serie: 
  • "Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor", 
  • "Cele cinci limbaje ale dragostei la varsta adolescentei", 
  • "Cele cinci limbaje ale scuzelor"
  • "Cele cinci limbaje ale iubirii. Editia pentru barbati". 
  • "Sperante pentru cei despartiti"
  • "Cele patru anotimpuri ale casniciei"
  • "Iubirea ca un mod de viata"
  • "Acum vorbim aceeasi limba".
Din cate stiu eu acestea sunt toate in limba romana.GARY CHAPMAN este un cunoscut consilier matrimonial, renumit pentru seminariile sale pe probleme de cuplu pe care le susţine în toată lumea, şi totodată un autor de succes. 
Noi am primit cartea "Cele cinci limbaje ale scuzelor" nu demult si urmeaza sa o citim. Prima data ma gandeam ca e vorba despre a gasi scuze, cand defapt este despre a-ti cere scuze. :)
Daca vreti sa va cumparati aceasta carte, ea se gaseste in majoritatea librariilor si costa in jur de 20 lei. De asemenea, o puteti comanda si pe internet de la librariile online.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...