miercuri, 4 aprilie 2012

DIY Morisca de vant

Morisca de vant?! Vad ca nu sunteti convinsi ca s-ar potrivi unui eveniment important. Stati numai sa vedeti cate posibilitati sunt si ce frumos arata si apoi veti vrea sa incercati! Este un proiect foarte simplu si usor de personalizat. Aveti nevoie de o foaie colorata sau cu model pe ambele parti, foarfeca simpla sau cu model, lipici si accesorii (nasturi sau altceva pentru mijlocul moristii). Se taie un patrat din foaia aleasa si se taie pe directia diagonalelor pana aproape de mijloc. 
 Urmeaza sa prindem cate un colt din fiecare triunghi format la mijloc. De aici puteti urma mai multe variante. Prima: faceti o gaura in mijloc si intr-unul din colturile fiecarui triunghi, dupa care le aduceti la mijloc si le prindeti cu brads (un fel de pioneze cu doua picioruse la spate). Asta am folosit eu la morisca albastra. Am taiat diagonalele cu o foarfeca cu model si imi place cum arata. Patratul de hartie folosit e destul de mare, dar in combinatie cu alte moristi mai mici arata fain.
A doua varianta: prindeti cate un colt al fiecarui triunghi la mijloc si puneti lipici, apasati urmatorul colt si tot asa. Dupa ce ati lipit cate un colt din fiecare triunghi la mijloc, lipiti peste un nasture sau alta decoratiune: brosa, inimioara, etc. 

Sunt foarte simplu de facut si la aceste moristi simple puteti adauga alte accesorii, puteti folosi betisoare colorate, crengute de pom sau creioane. Am incercat un aranjament intr-o vaza simpla si sper sa va placa ce a iesit. ( Am folosit marturii/ cutiute mire si mireasa modelul 02DS si balonase de sapun modelele 09EB si 10EB, care se pot achizitiona de la "Detalii de nunta".)
Acum ca am invatat sa le facem, hai sa vedem si cateva idei cum am putea sa le folosim la o nunta. In primul rand vreau sa va incurajez sa le personalizati astfel incat sa va reprezinte. Puteti folosi ca si materiale: foi pe culorile nuntii, foi de ziar sau chiar harti. Mai mult, puteti scrie numarul mesei pe una dintre ele in mijlocul florilor sau alte combinatii. Nu este obligatoriu sa le puneti pe un bat, ci puteti sa le intindeti pe o sfoara sau pe rama unui tablou. 
Moristi de vant pe masa de dulciuriMoristi de vant in buchetele de flori

Moristi de vant in ghivecele cu flori


Moristi de vant ca si centerpiece pe mesele de nunta
Moristi de vant din harti

 Moristi de vant la nuntile in aer liber
 Moristi de vant pe masa de amintiri

 Moristi de vant la mire in piept

Mi-ar placea foarte mult sa particip la o nunta la care sa fie folosite moristile de vant in diferite locuri: pe masa de dulciuri, pe masa de amintiri, pe mese alaturi de marturii, in buchetele de flori sau la mire in piept. Cred ca nimeni nu ar uita acest detaliu ingenios si jucaus!Surse: 1234567
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...