joi, 29 martie 2012

Domnisorii de onoare

As vrea sa discutam despre domnisorii de onoare din doua perspective: a miresei si a domnisorilor. Ce ziceti? In primul rand, din perspectiva miresei. Cum se aleg domnisorii? Eu as zice ca se pun cei mai buni prieteni. Multi aleg ca domnisori de onoare si frati sau verisori sau alte neamuri apropiate. Asta depinde de dumneavoastra. Cate perechi de domnisori? Nici aici nu exista un raspuns corect si altul gresit... Depinde cum ai visat nunta ta, cum vrei sa arate pozele, cum ti-e aranjata sala de cununie si nunta si cati prieteni apropiati ai. La mine la nunta m-am tot gandit pe cine sa pun si pe cine nu, pentru ca am multe prietene foarte dragi, dar nu imi doream multe perechi de domnisori de onoare. Atunci sotul meu a venit cu solutia: tu alegi un set de domnisori si eu unul. Am avut doua perechi, cei mai apropiati si au facut o treaba excelenta! Draguti, nu?

Fotograf: Ionut Photo http://www.ionutphoto.com/

Rochiile domnisoarelor de onoare... o alta discutie controversata. Parerea mea este ca costul acestora ar trebui impartit intre mireasa si domnisoare, cumpara mireasa materialul si ele platesc croitoreasa (asa am facut noi) sau ceva de genul acesta. Pe de alta parte, am fost domnisoara de onoare la o prietena si intr-o zi de iarna eram cu fetele prin oras si am gasit niste rochii foarte dragute la vreo 50 Lei; binenteles ca le-am platit doar noi, era un pret foarte mic. Si inca o data, depinde totul de situatie. In ceea ce priveste culoarea si modelul rochiei, aveti mai multe variante.
Rochii exact la fel: acelasi material, aceeasi culoare, acelasi model

Aceeasi culoare si material, model diferit (Asa a fost la noi la nunta)


Aceeasi culoare, Material, model si nuante diferite

Acelasi model si material, culori diferite

Cu accesorii coloarate (ciorapi colorati, flori in par, pantofi colorati)


Curcubeu

Cu baietii e mai simplu. Cravate de culoarea nuntii, vesta sau papion. Trebuie sa aiba si domnisorii de onoare ceva de culoarea nuntii, dar nu prea tipator. Mie imi place foarte mult cum arata baietii doar in vesta, fara haina de sacou. La noi la nunta au fost in camasa doar si cravata maro cu punctulete roz. 

Acum sa trecem la domnisoarele de onoare. Cand cineva te alege in aceasta "functie" mi se pare o onoare si ar trebui sa o priviti ca atare, nu ca si obligatie. In primul rand, tineti minte ca nu trebuie sa eclipsati mireasa, ci sa o ajutati sa "straluceasca" mai tare! Ce trebuie sa faceti? In primul rand, sa participati cu drag la pregatirile de nunta, la cumparaturi de rochie, inel, pantofi sau orice altceva ce va cere mireasa. Apoi ar trebui sa organizati un Bridal Shower (despre acesta cred ca vom discuta intr-o postare viitoare, e mult de spus). Cu o zi inaintea nuntii s-ar putea sa fie nevoie sa mergeti la sala de nunta sa aranjati marturiilenumerele meselor, balonasele de sapun sau masa de dulciuri si masa de amintiri. In ziua nuntii nu uitati primul principiu pe care vi l-am spus: mireasa trebuie sa fie in centru. Am vazut domnisoare care erau prea ocupate sa se aranjeze pe ele si mireasa se imbraca singura cu greu. Acesta e si un moment fain de poze, fiti prezente asa cum ati dori sa aratati in poze: cu parfumul in mana, ajutand mireasa sa se incalte, incheind corsetul sau macar povestind si razand impreuna. Pe parcursul nuntii e foarte important ca sa fiti in continuare la dispozitia miresei, deoarece mireasa nu are geanta, domnisoarele de onoare treebuie sa aiba la ele parfumul, luciul sau rujul si servetele, cel putin. Apoi, mireasa fiind foarte ocupata cu invitatii, pozele si toata agitatia de la nunta, va puteti oferi sa-i aduceti dulciuri de pe masa de dulciuri, pentru ca mirii niciodata nu apucata sa manance dulciuri la nunta lor. Noi cred ca numai in poze am vazut masa de dulciuri. :) Daca mirii stabilesc aranjarea invitatilor la mese, tot domnisorii de onaore trebuie sa se ocupe si de asta: cand intra invitatii in sala, sa-i indrumati spre locul lor. Daca nu cunoasteti prea bine invitatii, rugati si pe altii sa va ajute.
Vreau sa le multumesc domnisorilor de onoare de la noi de la nunta pentru ca noi am putut sa stam linistiti si sa ne bucuram de moment, nu ne-am stresat nici de primirea invitatilor, nici de jocurile de la masa, ci ei s-au ocupat de acestea. Adevarul e ca noi am dormit linistiti in noaptea de inaintea nuntii, in timp ce ei au avut treaba pana tarziu. Multumim!

Surse: 1, 234, 56

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...