vineri, 23 martie 2012

DIY Vaza din borcan

Am revenit cu un alt proiect de facut manual, care se poate personaliza in foarte multe feluri. Vom folosi borcane, de diferite marimi si forme, pe post de vaze pentru nunta, alt eveniment sau pentru decorul casei. Eu am folosit doua borcane si o sticluta pe care le aveam prin camara si sclipici pe care l-am primit de la un prieten ca sa-mi fac niste globuri de Craciun. Avem nevoie de: borcane /sticlute, pensule, lipici, sclipici, panglici/brose sau alte decoratiuni.  
Am facut trei modele folosind culorile de sclipici pe care le-am avut. Binenteles ca daca faceti pentru nunta, cautati sclipici pe culorile nuntii, daca faceti pentru acasa, asortati cu culorile camerei sau alegeti culori care contrasteaza bine cu decorul. Am vrut sa va exemplific cum ar arata diferite forme pe un borcan. Pentru poze am folosit niste flori uscate (numai din astea aveam pe acasa), nu neaparat cel mai fericit caz, dar intelegeti ideea. :) Primul pas: desenati cu o pensula cu lipici forma dorita pe borcan. Presarati pe partea pe care ati aplicat lipici, sclipici din plin si apoi scuturati excesul. Lasati partea aceasta sa se usuce bine, eventual de pe o zi pe alta. Apoi puneti lipici pe restul borcanului, presarati sclipici, scuturati excesul si lasati sa se usuce. Daca nu se usuca bine prima culoare de sclipici aplicata se vor amesteca, pe cand daca este uscata, a doua culoare se va prinde doar de partea ramasa, pe care ati pus lipici.

Primul borcan are doua fete: cea de mai sus, cu o inimioara verde si decorul alb, si cea de mai jos cu dungi in cele doua culori. Mie imi place foarte mult cum arata inimioara si cum culoarea verde se reflecta si in sclipiciul alb. Am adaugat la gura borcanului o bucata de dantela ca sa acopere filetul. Pentru acest model, am facut intr-o zi inimioara si am lasat sa se usuce pana ziua urmatoare cand am aplicat sclipiciul alb.


Al doilea model este o sticluta de sticla. Pe aceasta am facut-o rosu si auriu, par cam intense culorile, dar mie imi place cum arata. In prima poza, am accesorizat sticla cu o panglica simpla la gura sticlei si o funda mare la mijloc, care atrage atentia de la faptul ca am folosit o sticla. In poza de mai jos se vede mai bine sticla, am adaugat doar o panglica, legata simplu.

Ipostaza mea preferata e cea din poza de mai jos: la gura sticlei am prins aceeasi panglica simpla, iar la mijloc am pus o brosa de aceleasi culori ca si sticla. Mie imi place foarte mult cum arata asa. 

Ultimul model este un borcan mai mic pe care am scris initialele noastre: C & O cu sclipici albastru pe fundal alb. Imi place foarte mult sclipiciul folosit la fundal, are o alta textura. Ca sa nu acoperi scrisul, la acest model nu poti prinde o funda prea mare sau un accesoriu prea mare. In schimb am prins la gura borcanului o panglica de acceasi culoare cu sclipiciul albastru, iar la spate am prins o brosa micuta, pe aceleasi culori.Acesta este un proiect foarte simplu si va incurajez sa-l incercati si daca nu pentru nunta si pentru placerea de a face lucruri de mana. Ca si centerpiece pe mese la nunta puteti folosi si o combinatie de mai multe astfel de "vaze", de exemplu o sticla, un borcan mediu si un borcan mic. Nu am facut o poza cu cele trei impreuna deoarece la mine culorile sunt foarte diferite si ar fi fost prea mult, chiar si pentru mine. De panglica de la gatul borcanului puteti agata o eticheta cu numarul mesei sau o urare de bun venit sau multumire. Fiecare persoana are o imaginatie deosebita si interesanta, de aceea eu doar am plantat ideea si de aici mai departe va invit pe voi sa creati!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...